Strandtent La Mas Bonita

6 strandtentjes op het strand van Valencia

Op het strand van Patacona, ongeveer 2,5 kilometer vanaf het begin van de boulevard van Valencia, zijn verschillende strandtentjes (chiringuitos) te vinden. De reden dat pas hier en niet eerder een strandtent op het zand tegenkomt, is omdat de gemeente van Valencia deze niet toestaat. Het strand van Patacona behoort tot een andere gemeente en daarom kun je hier dus wel genieten van een hapje en een drankje in het zand! Bij de strandtentjes horen kleine terrasjes en ligbedden met parasols. Hier lees je welke je allemaal kunt bezoeken tijdens een heerlijk dagje strand. Helemaal onderaan dit artikel vind je een kaart waarop je de precieze locatie van alle strandtentjes kunt zien.

Op zoek naar een betaalbare, nieuwe en leuke hotels in de buurt van het strand en de strandtentjes? Neem dan hier eens een kijkje.

La Más Bonita Chiringuito

De eerste chiringuito die je hier vindt is van La Más Bonita. Dit is zowel de bekendste als de drukste strandtent in Valencia. Het is de strandtent waar je de meeste Nederlanders en andere toeristen tegenkomt. Er staat leuke muziek op en je kunt allerlei lekkere smoothies, drankjes, salades, sandwiches en zelfs taartjes bestellen. Het houten huisje heeft de bekende kleuren van La Más Bonita, wit en lichtblauw. Het terras bestaat uit een loungebank, hoge tafels en krukken en enkele lage tafeltjes. Op het strand kun je strandbedjes en een parasol huren voor rond de 15 euro.

Chiringuito La Más Bonita

Open in de zomerperiode iedere dag van 11.00 tot 23.00 uur
Strandtent La Mas Bonita

Patasur – Beachlife Patacona

Deze chiringuito is perfect als je op zoekt bent naar een iets minder drukke strandtent. Huur hier strandbedjes en parasols en bestel voor de lunch een paella. Verder hebben ze een menukaart met broodjes en drankjes en ook hier wordt gezellige muziek gespeeld.

Chiringuito Patasur

Open in het zomerperiode iedere dag van 09.30 tot 00.00 uur
Strandtent Patasur

Leer Valencia kennen op een spannende en leuke manier met je eigen mobiel en op je eigen moment! Hier lees je alles over de Escape Tours in Valencia. Boek direct!

Chiringuito Bbeach

Een strandtent die bekend staat om de cocktails, relaxte sfeer en fijne muziek. Soms spelen er zelfs livebands. Zoals bij alle strandtentjes kan je ook hier strandbedden en parasols huren. Om te weten of er evenementen worden georganiseerd, kun je het beste een kijkje nemen op hun facebookpagina!

Chiringuito Bbeach

Iedere dag open van 10.00 tot 23.00 uur.
Strandtent BBeach

Benieuwd naar de hotels aan de boulevard van het strand van Valencia? Dit is het meest luxe hotel dat je er zult vinden.

El Merendero de Playa de Moda

De focus op de jaren ’80, dat hebben ze bij chiringuito El Merendero. Die jaren ’80 sfeer hebben de eigenaren willen laten zien via het interieur en de houten bar. Je kunt hier de lekkerste Valenciaanse gerechten bestellen, zoals paella, inktvis of een salade van Valenciaanse tomaat. De reden dat het eten bij deze strandtent in Valencia zo goed is geregeld, is de samenwerking met de chef van het restaurant aan de boulevard vlak tegenover de strandtent, Brasa de Mar. El Merendero is de hele dag open, dus ook voor een drankje kun je hier terecht.

Chiringuito el Merendero 

Iedere dag open van 10.00 tot 00.00 uur.
Stranttent ero de Playa de Moda

CHIRINGO

Even verderop vind je Chiringo, een informeel strandtentje met een ontspannen sfeer. Hier vind je wat simpelere menu’s, maar daardoor zeker niet minder lekker. Je kunt er terecht voor een lunch, avondeten, iets tussendoor of gewoon een biertje of cocktail.
Een leuk hotel in de buurt van deze strandtent is Resa Patacona, waar je zowel privékamers hebt als gezamelijke ruimtes. Een aanrader als je tijdens je vakantie nieuwe mensen wilt leren kennen.

Chiringo Patacona

Iedere dag open van 10.00 tot 00.00 uur.
Stranttent Chiringo

Chiringuito El Ocho

Het strand wordt afgesloten met Chiringuito El Ocho. Vaak staan hier DJ’s te draaien. Je kunt hier van alles bestellen, van ontbijt tot cocktails en tapas tot smoothies. Ook de strandbedjes en parasols zijn van de partij. Bij deze strandtent kom je vooral locals tegen.

Chiringuito El Ocho

Open in de zomerperiode iedere dag van 09.00 tot 23.00 uur.
Stranttent El Ocho

Ik krijg zin om nu direct naar het stand te gaan! Heb jij al een favoriet?
Naast het strand heeft Valencia natuurlijk nog veel meer te bieden. Neem hier een kijkje voor de bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Ga je liever naar het zwembad? Dat kan ook in Valencia!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.