10 x favoriete restaurants in Valencia

Valencia zit boordevol cafetaria’s, restaurants en bars. In heel Spanje zijn er in totaal ongeveer 250.000 van. Dit betekent dat er maar liefst 1 bar is op elke 175 bewoners. Je zou dus iedere dag wel ergens anders kunnen eten en drinken. Een restaurant uitkiezen is natuurlijk wel iets heel persoonlijks, iedereen heeft andere wensen en vind andere dingen lekker.

De laatste tijd kom ik bij ongeveer iedere blog over Valencia dezelfde tips tegen, zo zou je bijvoorbeeld ‘La más Bonita’, ‘Tanto Monta’ en ‘Dulce de Leche’ absoluut niet mogen overslaan. Daarom probeer ik in dit favorietenlijstje een paar andere restaurants aan te raden.

1 Tinto Fino

Dit Italiaanse restaurant in het centrum, vlakbij Plaza de la Reina, is echt een topper. Als we bezoek hebben, nemen we iedereen hiermee naartoe uit eten. Eigenaar Pigi en de obers zijn allemaal Italiaans en even vriendelijk. Mijn favoriete gerechten zijn de eend in bladerdeeg en sinaasappelsaus, lasagne en gehaktballetjes in tomatensaus. Verder bestellen we altijd de Lambrusco. Een leuk detail is de zelfgemaakte limoncello die bij of na de rekening wordt aangeboden. Hij wordt uit een grote, ijskoude fles geschonken. Op deze manier ga je in ieder geval nooit helemaal sober de deur weer uit.

2 Casa Navarro

Als je op zoek bent naar de beste paella in Valencia, dan moet je hier zijn. Dit restaurant aan de boulevard van Alboraya is traditioneel Valenciaans, van de gerechten tot de decoratie en het servies. Een aanrader is om vanaf het begin van de boulevard richting het einde te fietsen of te wandelen naar Alboraya om daar te lunchen bij Casa Navarro. Bestel meteen je paella, want ze duren zo’n 40 minuten voor ze klaar zijn. In de tussentijd kun je kiezen uit velen voorgerechtjes, zoals patatas bravas, een Valenciaanse salade en vis.

3 Los Toneles

Los toneles is voor mij het enige, goede, traditionele tapas restaurant in het toeristische centrum bij Plaza Ayuntamiento, en nog betaalbaar ook. Met recht mijn favoriete restaurant in Valencia dus! Gelegen vlak naast metrostation Xativa en de stierenarena, zit dit restaurantje tussen de toeristische zaakjes. Vaak is het er vol met locals en soms moet je een nummertje trekken om binnen aan een tafeltje te kunnen zitten. Je kan ook op het terras eten, maar daar zit je tussen de duiven, bedelende zigeuners en dronken straatmuzikanten. Binnen is er veel kabaal, zoals het in de echte Spaanse restaurants betaamd. Maar het eten is er geweldig, net als de snelle en vriendelijke service! Favorieten zijn de calamares, croquetas, montaditos met lomo en patatas bravas.

4 Fosters Hollywood

In de categorie fastfood moet Foster’s Hollywood genoemd worden. Bij dit Amerikaanse restaurant komen we iedere keer als we zin hebben in spareribs. Deze zijn hier lekker mals, hebben veel vlees en worden geserveerd met lekkere patat. De nachos zijn hier ook erg lekker. Je vindt deze restaurants eigenlijk overal, vooral in winkelcentra, maar ook op Plaza del Ayuntamiento.

5 Goiko Grill

Voor mij het béste hamburger restaurant van Valencia. Nooit eerder ben ik hier een hamburgerzaak tegengekomen waar je moet reserveren voor een tafel. Mijn favoriet is de Baby Yankee, een hamburger met sparerib vlees en barbecuesaus. Als aardappel liefhebber kan ik ook de heerlijke aardappeltjes aanraden.

6 Le Petit Brioche

Ter variatie op alle La más bonita en Dulce de Leche blogs, zou je ook eens Le Petit Brioche kunnen proberen. Een minstens zo lekker koffietentje met lekkere taart, pannenkoeken, cupcakes, milkshakes en smoothies. Je zult hier vooral locals tegenkomen. Dit restaurant is gevestigd in de wat chiquere buurt vlakbij Mercado de Colon.

7 La Pergola

La pergola is een familierestaurant wat vlak aan de andere kant van het Turia park ligt, naast de Jardines Real. Het kleine vierhoekige gebouw heeft in het midden een aantal tafeltjes en is omringt door een bar, waaraan hoge stoelen staan. De keuken bevindt zich buiten in een gebouw dat lijkt op een kleine versie van het restaurant. Het is open voor ontbijt en lunch. Kom vooral op tijd als je een plekje op het terras wilt, want rond 2 uur zit het vaak al helemaal vol. Ik bestel altijd de Super Bonbon: een flink stokbroodje met varkensvlees, kaas, mayonaise, champignons, peterseliedressing en patat. Ik krijg gelijk honger als ik denk aan mijn favoriete broodjes restaurant in Valencia!

8 La Turqueta

Dit restaurant aan de Gran Via is een leuk en modern ingericht restaurant waar je kunt kiezen uit een vast menu van Mediterraanse gerechten. De gerechtjes zijn origineel en lekker, van tapas tot zalm en hamburgers, er is voor ieder wat wils.

9 Tecolotes

Dit Mexicaanse restaurant in Rusafa serveert lekkere taco’s, burritos en cocktails. Deze worden geschonken in kleine glazen en kosten dan ook maar 3 euro per stuk. Het is sfeervol ingericht, de ober is erg vriendelijk en het eten is goedkoop. Als je van Mexicaans houdt, is het zeker leuk om hier een keer te gaan eten.

10 Nacion Sushi

In dit restaurant krijg je het menu in de vorm van een tijdschrift. Zo’n beetje alle Aziatische gerechten die je kunt bedenken staan hierin. De sushi is heel lekker, origineel opgemaakt, maar ook heel groot. Als je met z’n tweeën bent, bestel dan max 3 verschillende sushi gerechten want meer krijg je niet op. Wij bestelden de sushi met gefrituurde banaan, tonijn, zalm en gefrituurde gamba.

2 antwoorden
  1. Robert
    Robert zegt:

    Hey Jessica,

    Super leuke site met veel info. Over een paar dagen vertrekken we, zoooo veel zin in.
    Kun je in de restaurants met nl bankpas pinnen, of kun je alleen cash betalen?

    Beantwoorden
    • Jessica van der Tas
      Jessica van der Tas zegt:

      Hoi Robert! Wat een leuk vooruitzicht!
      Je kunt zeker met je Nederlandse bankpas betalen, houd er wel rekening mee dat er hier en daar nog restaurantjes zijn waar je uberhaupt niet kan betalen met de pinpas. Het is dus handig altijd wat contant geld op zak te hebben.
      Veel plezier alvast en goede reis!

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.